Belatiny Sörmanufaktúra Kft.Projekt adatok:

  • Projekt címe: A Belatiny Sörmanufaktúra Kft. termelési kapacitás bővítése
  • Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-01042
  • Kedvezményezett neve: Belatiny Sörmanufaktúra, Pezsgőkészítő és Szeszipari Korlátolt Felelősségű Társaság
  • Vissza nem térítendő támogatás összege: 172 141 464
  • A támogatás mértéke: 45%
  • Projekt befejezési dátuma: 2020.12.29.


Projekt tartalmának rövid bemutatása:

A Széchenyi 2020 program keretében 172,14 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a Belatiny Sörmanufaktúra, Pezsgőkészítő és Szeszipari Korlátolt Felelősségű Társaság. „A Belatiny Sörmanufaktúra Kft. termelési kapacitás bővítése” című, GINOP-1.2.1-16-2017-01042 azonosító számú projekt keretében összesen nettó 639,8 millió Ft beruházási összköltségből sörfőzde jött létre Kápolnásnyék településen infrastrukturális és ingatlan beruházással, gépbeszerzéssel és információs technológiafejlesztéssel.
A sörfőzde földszintes, magastetős épülete a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló fejlesztés keretében került megépítésre a Kápolnásnyék, Fő utca 449. helyrajzi szám alatti ingatlanon. A beruházás magába foglalta az épület rendeltetésszerű működéséhez szükséges munkálatokat, továbbá a külső közművek kiépítését is. A sörmanufaktúrában készülő Nyéki Sör a legmodernebb technológia segítségével kerül előállításra, ugyanis Európa egyik élenjáró sörtechnológiai vállalata, a miskolci székhelyű ZIP Technologies készített korszerű főzőberendezést, erjesztő tartályokat és egyéb berendezéseket a sörfőzde számára. A minőségi sörfőzést támogatja a projekt keretében beépített fordított ozmózis elvén működő, úgynevezett RO-vízkezelő rendszer, melynek segítségével az egyes sörtípusok receptúrájához alkalmazkodva különböző ásványi anyagokkal lehet beállítani a víz összetételét. A sörfőzde éves szinten 400.000 liter prémium minőségű pilseni-, apa-, ipa-, barna-, meggyes-, és búzasör előállítására képes, melyek szűrt vagy szűretlen változatban is készülhetnek.
A projekt keretében kiépítésre került továbbá egy 16 kilowattórás teljesítményű napelemes rendszer, valamint megvalósult az Ipar 4.0 vállalati infokommunikációs rendszer bevezetése is.

További információ kérhető:

2475 Kápolnásnyék, Fő utca 449.

Rólunk:
Belatiny Sörmanufaktúra, Pezsgőkészítő és Szeszipari Korlátolt Felelősségű Társaság
Fő tevékenységünk: Sörgyártás
Székhely: 2475 Kápolnásnyék, Deák Ferenc utca 8.
Telehely: 2475 Kápolnásnyék, Fő utca 449